13/7/12

CASAL I CASALET DE MARIA REINA


Any rere any, Maria Reina a l'estiu, es converteix en un espai resevat per al casalet!
Potser som menys nens i nenes, però ens ho passem igual de bé!
La temàtica d'aquest any gira entorn el món, ja que el lema del curs 2011-2012 de l'escola ha estat "Un món millor és possible".

La primera setmana; hem treballat el "Menjar d'arreu". L'objectiu de la setmana, però, ha estat que els nens i nenes, es coneguin. Per aquesta raó, el primer dia, s'ha dedicat íntegra a la realització de jocs de coneixença.
Durant la resta de la setmana s'han realitzat diferents activitats, entre elles una sortida al Cor de Maria, on es va dur a terme una gimcana adaptada a cada grup i, una altra sortida a St. Pere Màrtir on varen poder jugar entre ells i amb les monitores.
Com que no hem disposat de la piscina fins arribat divendres, hem realitzat jocs d'aigua, amb xeringues, globus, galledes i gerres; però com a activitat estrella, tenim el taller de menjar; pinxo de fruites amb xocolata desfeta per sobre! mmmm!!! Boníssim!! Un plaer fer-los i un plaer menjar-los! 
I, el divendres, estrenem la piscina!! Un goig en aquests dies de calor!

 La segona setmana, toca treballar els "Contes del món". El primer dia ja arranquem escoltant contes coneguts per tots i totes, però que tant ens agraden!
També anem a la biblioteca on ens ensenyen on són els contes i els llibres adients per a cadascú de nosaltres. Ja que som allà, aprofitem perquè ens n'expliquin un.
També, realitzem un taller de fang i pintura i preparem un teatre per sorprendre als companys de l'altre grup. 
El dijous, per canviar una miqueta d'aires, sortim al parc nou. Allà realitzem una activitat d'exploradors. Cal trobar uns objectes propis de l'entorn sense separar-se del grup. 
El divendres, fem les obres de teatre preparades, davant la resta de companys!! Un èxit d'assistència i molt divertides!!

La tercera setmana; es treballa la roba del món. Com? realitzem un taller de disfresses. Uns seràn indis, uns altres grecs, uns altres xinesos i uns d'altres hawaians o hawaianes...
Per començar la setmana d'una manera ben diferent, el dilluns fem guerra de pintura. Els nens i nenes s'ho passen molt i molt bé!
Les sortides de la setmana són al Parc Espunya i al Museu Comarcal. En aquest últim, poden posar-se a la pell del gegant i la gegantesa i veure'ls de ben a prop.
Com a activitat ben diferent, tenim la tarda de cinema amb crispetes incloses. La pel·lícula "buscando a Nemo" serà la que els amenitzarà la tarda.
Durant la setmana també realitzem una gimcana amb premi inclòs per a tothom i un mural on hi ha les mans i els peus dels nens i nenes que ens acompanyen a les tardes.

La quarta setmana treballem els animals del món. N'hi ha molts i molts d'ells no els coneixem, però n'hi ha que són coneguts i estimats per tots els nens i nenes.
Per començar la setmana, els més grans fan un taller de fang. L'objectiu és fer una figura de fang amb forma d'animal. De totes maneres, el fang no està en condicions, i tot queda en un intent. 
Com a sortides: el dimarts; els més petits van a la Plaça Campdenmàs, mentre el grup dels grans van a la Piscina Municipal on ens podem afegir a una classe d'aquagym. El dimecres a la tarda, tenim programada una sortida al Pavelló d'Esports. Acabem al Parc Nou, ja que, al pavelló, no hi ha font! i no podem emplenar els glogus d'aigua. El dijous anem a visitar la Plaça Mercat, on realitzem una activitat de recerca. Allà ens atenen molt bé, tots els comerciants són molt atents, ens dediquen estona i ens deixen fer alguna que altra petita degustació.
D'altra banda, també fem un taller de perruqueria; fem una trena amb fils de colors a les nenes i pintem els cabells als nens amb esprai de colors. També realitzem un collage d'animals del món, que enganxem sobre una cartolina i decorem al gust. Els més petits, fan un taller de plastilina molt maco; un móbil d'animals de colors. Original i molt vistós!

Arribem a la recta final: la última setmana del casalet que gira entorn "els balls del món". Ha estat una setmana plena d'activitats i sortides. Hem anat al veterinari, al mercat del dilluns, al centre d'Olot a fer de turistes pels llocs més interessants i a les fonts de Sant Roc.
Al tractar-se de la setmana dels balls, hem preparat diferents balls, que hem ballat davant dels altres.
I també hem fet una gimcana molt divertida, taller de joies, samarretes i ens hem pintat les cares.
L'últim dia, hem esmorzat coca amb fuet, boníssims; i hem berenat pa amb doble ració de nocilla.
En definitiva, acomiadem el casalet amb il·lusió i la certesa que els nens i nenes s'ho han passat molt bé!!

Gràcies a tothom per haver-nos facilitat la feina. Als nens i nenes pel seu entusiasme i ganes de participar; i als pares i mares per la seva ajuda.

També voldriem agraïr a totes aquelles persones i entitats que ens han ajudat a dur a terme moltes de les activitats que hem fet. Sense la seva ajuda, no hauria estat possible un casalet tant amè.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada